Compra, enviament i entrega de productes

Com comprar a la botiga online?

A la botiga online de Barcelona Spirit Brands, a través del sistema de pagament Paypal (carret de la compra), pot realitzar compres amb targeta de crèdit i de dèbit o a través del propi compte Paypal del client. Recomanem que consulti la Política de Privacitat de Paypal abans d'acceptar els termes del servei. 

Abans de realitzar una compra, ha d'identificar-se a la web de www.tienda.barcelonaspiritbrands.com. Si és un nou client, quan estigui comprant online li apareixeran dues opcions: trii la opció "Registrar-se". Després d'omplir el formulari de registre ja pot seguir amb la compra. Si pel contrari, vostè ja està registrat a la nostra pàgina web, només ha d'identificar-se correctament. 

La informació referent a la direcció, localitat, codi postal i província que consigi a les dades de facturació del formulari serà automàticament anotada pel sistema com la direcció per defecte per dur a terme l'enviament de la compra sol·licitada. Si la direcció d'enviament és diferent a la de facturació, podrà afegir la nova direcció durant el procés de compra. 

PRIMER PAS

Navegui per la nostra botiga i trobi els productes que desitgi. Afegeixi'ls al carret de la compra amb la opció "Comprar" o entri dins de la fitxa del producte, on se li indicaran les característiques tècniques de la mercaderia. Indiqui si vol continuar comprant o si vol accedir al seu carret de la compra per tal d'efectuar el pagament. 

SEGON PAS

Per tal de calcular el cost dels ports, indiqui la zona d'enviament en un menú desplegable que trobarà dins del seu carret de la compra. Abans comprovi que els productes que apareixen corresponen amb els que vostè ha sol·licitat. 

A la següent finestra, apareixeran les dades d'enviament. Comprovi que són correctes i si la direcció de facturació és diferent d'on desitja rebre la mercaderia, indiqui-ho a "Afegir una direcció d'enviament". 

TERCER PAS

Seleccioni un mètode de pagament: compte de Paypal o amb targeta de crèdit o dèbit. La opció "Pagar amb targeta" apareix al final de la pàgina. 

Introdueixi la informació de facturació de la seva targeta o realitzi el pagament mitjançant el seu compte Paypal. 

QUART PAS

Confirmi la comanda. 

CINQUÈ PAS

Rebrà un email de confirmació de la comanda. 

QUANT TARDA A ARRIBAR LA COMANDA?

Les entregues s'efectuen a les pròximes 72 hores laborables, a partir del moment en què rebem l'import del compte. Quan rebi el seu paquet, comprovi immediatament l'estat de la mercaderia. Si observa alguna incidència que pugui haver afectat al producte, posi's de seguida en contacte amb nosaltres.

FACTURES

En el cas de que no hagi arribat correctament posi's en contacte amb nosaltres el més ràpid possible escribint-nos a cs@rbgroup.es

POLÍTICA DE DEVOLUCIONS

La devolució dels productes que vostè ha adquirit a www.tienda.barcelonaspiritbrands.com es farà efectiva quan:

  1. El client envii un correu electrònic a cs@rbgroup.es indicant que vol fer la devolució de la seva comanda en un termini de 14 dies naturals a partir de la data d'entrega. En un termini de 24 hores laborables rebrà la contestació.
  2. Els productes hauràn de ser retornats amb el seu embalatge d'origen, en perfecte estat, amb tota la documentació i s'exigirà la no manipulació del producte per seguretat en la higiene.
  3. La devolució es realitzarà a través de la mateixa agència de transport a la nostra direcció (se li indicarà en el correu electrònic), a ports pagats per la seva part. 

Quan la mercaderia retornada estigui a les nostres instal·lacions, i sigui comprovada se li enviarà un correu electrònic sol·licitant el número de compte. La transferència tardarà un màxim de 7 dies laborables en fer-se efectiva i només s'emetrà l'import corresponent als productes i l'import corresponent al transport d'entrega. 

INCIDÈNCIES

En el cas que hi hagi una incidència, vostè podrà fer la devolució de la comanda sempre i quan estigui en mal estat a causa de l'enviament, sigui defectuós o incorrecte i vostè compleixi amb les següents condicions:

  1. El client haurà d'enviar un correu electrònic a cs@rbgroup.es indicant la incidència en un termini de 14 dies naturals a partir de la data d'entrega. Al correu electrònic haurà d'especificar els detalls de la incidència, el número de comanda o factura i adjuntar les fotos del seu producte imperfecte.
  2. Rebrà una resposta en un termini de 24 hores laborables amb la resolució de la incidència i la forma de procedir.

QUÈ ÉS BARCELONA SPIRIT BRANDS?

Barcelona Spirit Brands és l'empresa del grup RB Packaging Group especialitzada en solucions integrals d'envasos de vidre per a produccions reduïdes i artesanals. Amb unitats mínimes de compra le facilitem l'adquisició de Pack i els entreguem al seu centre de producció. A més a més, li oferim tota la maquinària i assistència tècnica necessària per tal que els seus productes de producció artesanal surtin al mercat rentabilitzant temps i costos. 

Barcelona Spirit Brands, S.L. és l'empresa que s'encarrega de la facturació dels productes comprats a la pàgina web www.tienda.barcelonaspiritbrands.com. Quan rebi la seva factura juntament amb la mercaderia, veurà que l'empresa que factura és Barcelona Spirit Brands, S. L.